2. Vikasietoiset, varmistetut ja valvotut palvelimet

Nettihotelli.fi:n toimintavarmuus perustuu myös hyvin suunniteltuihin, ammattimaisiin palvelinlaitteistojen varmennuksiin ja turvaominaisuuksiin sekä jatkuvaan valvontaan.

Vikasietoiset, varmistetut ja valvotut palvelimet

Nettihotellin palvelinsalin Internet-yhteys ja virransyöttö on kahdennettu. Palvelinsali on myös suojattu ulkoisilta uhkilta, kuten murroilta ja luonnonmullistuksilta ja ne ovat lisäksi jatkuvan kulunvalvonnan alaisena, kameravalvonnalla vahvistettuna. Salin varavirtajärjestelmät pitävät huolen siitä, että palvelimille tuleva sähkövirta on häiriötöntä ja toiminta jatkuu myös mahdollisten ulkoisten sähkökatkosten aikana.

Internet-yhteyden luotettavuus taataan BGP4-reitityksellä ja useamman Internet yhteydentarjoajan käyttämisellä. Reititys pitää huolen mm. siitä, että yhteys toimii normaalisti, vaikka yksittäinen palvelintilaan tulevista Internet-yhteyksistä vikaantuisikin.

Nginx + ApacheYhteydet ja palvelinten kapasiteetti on mitoitettu aina yläkanttiin, jotta ruuhkautumista ei pääsisi tapahtumaan missään vaiheessa. Hyödynnämme myös uusimpia sovellustekniikoita, esimerkiksi Apache WWW-palvelimen esikäsittelijänä kaikilla palvelimillamme on pyyntöjä vauhdittava NginX, jonka avulla erityisesti staattiset kotisivut avautuvat silmänräpäyksessä.

Lisäksi käytämme levyjärjestelmissä ainoastaan RAID -varmennettuja vikasietoisia levyosioita jolloin yksittäisen kiintolevyn rikkoutuminen ei aiheuta tietojen katoamista tai toiminnan välitöntä keskeytymistä. Käyttämämme palvelinjärjestelmä pitää myös itse huolen eri prosessien toimivuudesta ja tarvittaessa osaa uudelleenkäynnistää kaatuneen prosessin minimoiden järjestelmän toimintakatkokset. Tällöin palvelintemme toiminta on erittäin varmatoimista ja uptime-arvot korkeat.

KysymysmerkkiTiesitkö, että Nettihotelli.fi käyttää ainoastaan kovaan palvelinkäyttöön tarkoitettuja Lenovo X-series -palvelinlaitteistoja, jotka on varustettu aina kahdella supertehokkaalla vähintäin kahdeksanytimisellä suorittimella (2 x quad core), kahdennetulla virtalähteellä, lennosta vaihdettavilla hotplug-komponenteilla ja automaattisesti 24h:n välein varmuuskopioidulla -levyjärjestelmällä?

Takaisin Lue lisää